Een arepa is een soort shoarma broodje,maar dan gemaakt van maismeel (Harina Pan; verkrijgbaar bij de betere Toko, met het meelrecept op het pak....easy does it).
Voordat het meel de juiste plakkerigheid heeft, zul je enige tijd met je handen in die papperige zooi moeten wroeten.

De arepa's zelf maak je met een techniek waarbij je een balletje meel('harina') heen en weer in de palmen van je handen slaat/gooit met daarbij een beweging die óf tegen de klok ingaat, óf met de klok meegaat. Dat licht er maar aan. Ben je linkshandig, dan krijg je linksgedraaide arepas; ben je rechtshandig dan zullen de arepas meer rechtsgeoriënteerd zijn.

De arepas gaan vervolgens even de koekenpan in, waar ze lichtgebruind of iets bruiner dan dat weer uit moeten komen.
Dan gaan ze gezamelijk de oven in om lekker op temperatuur te blijven en van binnen lekker bij te garen.
Na zo'n 15 minuten zijn de arepas klaar.

Heerlijk met kaas en omelet of met ham/kaas of met mijn favoriet: kip/avocado mengsel met wat mayonaise.......mmmm

3 opmerkingen:
Heey You,
dat ga ik dus uitproberen in mijn nieuwe huissie, maarrrrrrr eerst moet die keuken eruit, wordt as zondag gesloopt en dan een nieuwe/2ehandsebijelkaar geraapt zooitje er weer in....komt dat tzt zien!!!
liefs SAs
Ik moet wel informeren dat Margreet heeft gisteren voor het eerste keer haar eigen arepas gemaakt, zonder hulp van buitenaf! Dus, dit recept zit nu officiel in Mar's repertoire...
Margreet!!! Annemieke wil zo graag dat je deze hapjes snel een keer meeneemt naar K'nie en dat we daarna naar de Egmond-sauna gaan in Haarlem vanwege haar verjaarskadootje. Zullen we dat snel eens regelen???
Een reactie posten